Zaakvoerder en gastheer, Peter Vyncke, doet uit de doeken hoe het idee van de Summer Pop-Corn Camp ontstaan is.

ONTSTAAN VOLTA. POP-UP

"Die middag is bij mij het idee ontstaan, dit gevoel, die beleving moeten we kunnen delen met meerdere gasten en voor een langere periode"

Midden augustus 2013: Een vriend des huizes, Dimitri Messiaen, organiseert op een prachtig stukje natuur in Wachtebeke een diner voor een select gezelschap van een 80 personen. Een zalige middag op “den bled” zoals we dit zeggen. We werden meer dan culinair verrast en tegelijk was alles zo gewoon, zo basic! Alle genodigden hadden die middag eenzelfde gevoel, wat een eer en genoegen dat we er bij mochten zijn! Wat een beleving!!

Najaar 2013: Het idee houdt me vast en beetje bij beetje, zonder het eigenlijk goed te beseffen worden de eerste lijnen uitgezet, het idee van een culinaire open plek met een unieke warme ambiance midden de maïs laat me niet los, maar het Pop-Up verhaal is nog heel ver weg.

Maart 2014: Voorzichtig probeer ik het idee tussen pot & pint (deze eeuwenoude methode werkt dikwijls het best…) aan onze Chef Davy te “verkopen”. Een week later staat het ganse Volta. team, ongelooflijk enthousiast als één blok achter het idee! Groen licht :-) !

April & mei 2014: Ik maak een 10-stappenplan en bekijk of al deze zaken haalbaar zijn. Pas bij een 10 op 10 gaan we er voor! Er is niks, geen water, geen elektriciteit, geen vloer, geen dak, geen keuken, bar…., alleen de ongelofelijke rust & stilte van het platteland. Op 17 mei wordt de maïs geplant op een kale vlakte van enkele hectaren. Dit moet deze zomer “ons” bos worden, hier gaat alles zich afspelen!!

Begin Juni 2014: We zijn rond en hakken de knoop door, Volta. Summer Pop-Corn Camp is een feit! Het “ei” is gelegd en we moeten het nu heel omzichtig koesteren en verder uitbroeden, eindelijk kunnen we het communiceren aan het grote publiek.

Juni & Juli 2014: Samen met mijn vader maken we een draaiboek en werken we alles uit tot in het kleinste détail, niks mag aan het toeval worden overgelaten! Plannen worden getekend en hertekend, onze tenten worden besteld in Pakistan, afspraken worden gemaakt voor de verdere infrastructuur. Bedankt Pa voor die ongelofelijke inzet en support! Bij onze vaste leveranciers doen we ons verhaal en wat blijkt, de meesten van hen willen ons, elk op hun gebied ondersteuning geven, het enthousiasme zit in de lift. Een enorme dank daarvoor!

Augustus 2014: Wordt er één om niet te vergeten, een zalige zomermaand lang feesten & genieten!

Ons team staat te poppelen om gedurende drie weken hun vaste habitat te wisselen en onze gasten een beleving te geven van PUUR genieten, dit te midden van het Zomergemse groen!

En last but not least, nog een bijzondere dank; aan m’n gezin dat ze me de tijd en ruimte geven om aan dergelijk project te werken.

Volta. - Nieuwewandeling 2b, 9000 Gent - 09 324 05 00 - info@voltagent.be

Open van dinsdag tot en met zaterdag

Disclaimer